Magazin

Bryce Dallas Howard: 'Borba s depresijom bila je najveći izazov za moj identitet'

0 11

Bryce Dallas Howard je podijelila kako je depresija utjecala na njen život u iskrenoj objavi na Instagramu povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja ranije ove sedmice. U natpisu je 41-godišnji glumac iz Jurskog svijeta napisao da je „borba s depresijom najveća izazov mom identitetu.”

Howard je i ranije govorila o svom putu mentalnog zdravlja. Pre više od decenije, glumac je opširno pisao o onome što je nazvala “prazninom” postporođajne depresije nakon rođenja njenog prvog sina Tea. U svojoj nedavnoj objavi na Instagramu, Howard se prisjetila “egzistencijalnog trenutka” u svom autu dok je otišla zadnji dan na svoj prvi posao kao nova mama. Iako je radila, tada je još uvijek bila u “bolovima postporođajne depresije”, rekla je. Vozeći se u „izvrstan zalazak sunca“, Hauard je podelio: „Pošto me niko nije mogao čuti, postavio sam pitanje naglas: Koja je svrha SVEGA OVOG?!“

Howard rekla je da joj je tada “anonimni glas” odgovorio, rekavši: “Svrha ljudskog iskustva na zemlji je da se kreće kroz prepreke s milošću, a ako to možete učiniti, uvijek će biti zalazak sunca.” Dalje je rekla da joj je ovo dalo jasnoću u teškim trenucima: „Ove riječi su odgovor koji sam dobila: proći kroz prepreke sa milošću, i ta borba će te voditi prema zalasku sunca. Mi smo tu ZBOG prepreka, a ne da ih izbjegnemo.”

Howard, koja je glasno govorila o prednostima terapije, također je napisala da je nekada imala težak vrijeme rada na negativnim emocijama. „Energična sam, entuzijastična, strastvena – i ovako se smejem!“ napisala je. “Cijeli svoj život bio sam toliko hiperfokusiran na blokiranje negativnih misli da nisam uspio prihvatiti ili cijeniti da se ta osjećanja i emocije i krize ne samo da ne treba izbjeći, već da su sastavni dio ljudskog iskustva.”

I ta spoznaja označila je prekretnicu na njenom putu mentalnog zdravlja: „Trebalo je dosta, ali ono što sam od tada naučila je da moj oblik ‘optimizma’ znači imati gracioznost za navigaciju i kroz unutrašnje i vanjske prepreke. Ti izazovi JESU putovanje, svrha, a ne smetnja koju možemo gasiti militantnim optimizmom i poricanjem.”

Umjesto da se bori protiv svake negativne emocije koja joj se nađe na putu, Howard je rekla da sada pokušava da prigrli sva njena osećanja. „Nisam optimista kakvom sam sebe nekada zamišljala“, napisala je. “Umjesto toga, ja sam emocionalno nabijena lopta čuda i strahopoštovanja, praktičnosti i mogućnosti, s neumornom sposobnošću da pronađem humor i radost u apsurdu svega što život pruži.”

Howard je rekla da želi podijeliti svoje iskustvo sa svojih 2,6 miliona pratilaca u nadi da će se drugi poistovjetiti s njom i osjećati se manje usamljeno: „Ovdje sam danas sletjela na svom putovanju, a sutra će možda biti drugačije, ali dijelim ova razmišljanja na #WorldMentalHealthDay u slučaju da mogu ponuditi bilo kakvu nadu ili jednostavno ‘isto, isto!'”

Povezano: .

Constance Wu je ispričala kako joj je prijateljica spasila život tokom mentalnog zdravlja CrisisHugh Jackman otkriva kako je ušao u dnevnik zbog svog mentalnog zdravljaSpider-Man Zvijezda Laura Harrier želi destigmatizirati terapiju u crnačkoj zajednici41

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.