Magazin

Bodybuilding.com Potpis CLA L-karnitin

0 9

Ken Yu decembar , 2022 • 1 min čitanja Bodybuilding.com Signature CLA Carnitine je jedan-dva udarac koji može pomoći u ubrzavanju metabolizma uz održavanje mišićne mase. Sadrži 2 grama CLA i 2 grama L-karnitina sa ukusom po izboru između šerbeta od plave maline ili šerbeta od lubenice. CLA ili konjugirana linolna kiselina je masna kiselina koja se nalazi u govedini i mliječnim proizvodima koja pomaže u promicanju metabolizma masti, poboljšanju otpornosti na inzulin i stvaranju pozitivnih promjena u tijelu kompozicija . Iako tačan mehanizam efikasnosti CLA još uvijek nije dokazan, studije su pokazale da smanjuje rast tjelesne masti, odlaže početak dijabetesa tipa II i poboljšava funkciju kostiju i imuniteta [2]. Pokazalo se da CLA uz vježbanje smanjuje tjelesnu masnoću i povećava čistu mišićnu masu [3].

Karnitin je jedinjenje koje proizvodi ljudsko tijelo koje pomaže razgradnju masti u energiju transportom masnih kiselina u mitohondrije vaših ćelija. Karnitin se može konzumirati kroz crveno meso, mliječne proizvode, avokado i soju. Studije su pokazale da suplementacija karnitinom može poboljšati performanse vježbanja, povećati mišićnu masu, smanjiti bolove u mišićima i poboljšati kognitivne funkcije, posebno kod vegetarijanaca, osoba s prekomjernom težinom i starijih odraslih osoba [4]. Mnogi pojedinci ne mogu dobiti dovoljno CLA ili l-karnitina putem ishrane jer se nalaze samo u crvenom mesu i mliječnim proizvodima. Dodatak bi vam mogao pomoći da sagorite više masti dok gradite ili održavate mišiće. Za više informacija, pogledajte ovaj CLA članak ili ovaj članak karnitina. Reference:

https:/ /jissn.biomedcentral.com/articles/01.2022/s700-01-0097-4 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC17313301/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12970/ https: //pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/4429457/ 4429457

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.