Magazin

25 najboljih šampona za kovrčavu kosu, prema profesionalcima

0 582

Pokazati svojim loknama ljubav koju zaslužuju znači koristiti nježne alate, pažljivo stilizirati kosu i, naravno, pronaći najbolji šampon za kovrčavu kosu. Lakše je reći nego učiniti, s obzirom na širok asortiman proizvoda za kovrčavu kosu na tržištu, a da ne spominjemo vaše lične preferencije, potrebe kose i tip kovrdžave. Dovoljno je da se osjećate i razmaženi izborom i potpuno zaglavljeni u tome koji proizvod za njegu kose vrijedi isprobati, posebno ako ste tek nedavno prihvatili prirodno kovrčavu teksturu svoje kose.

Svako je individualno Putovanje s kovrdžavom kosom mora uključivati ​​mnogo pokušaja i grešaka, tako da je malo stručnog uvida u to koji šamponi i proizvodi za kovrdžavu kosu mogli biti iznad ostalih uvijek dobrodošlo. Imajući to na umu, sastavili smo listu šampona za kovrčavu kosu koje su odobrili stručnjaci. SELF je razgovarao s vlasnicima salona i stilistima koji su specijalizirani za liječenje i oblikovanje kovrčave kose i odabrao pobjedničke opcije iz naših nagrada Healthy Beauty Awards koje je odobrio dermatolog kako bismo vam trenutno predstavili najbolje šampone za kovrčavu kosu.

Šta tražiti kod proizvoda za kovrčavu kosuKada imate kovrče, možete ne kupujte bilo kakav šampon u prolazu. Od talasa do zavojnica, raspon tipova kovrčave kose je širok—i postoje proizvodi koji odgovaraju. Zbog oblika pramenova, kovrčava se kosa suši brže od ravne, pa ćete htjeti potražiti hidratantna sredstva i humektante (poput ulja). Generalno, stilisti podstiču šampone bez sulfata, plus one koji su bez silikona i parabena.

“Želite da tražite proizvode i šampone bez sulfata i parabena, jer oni sušite kosu,” kaže Robyn Stanley, stilistkinja u salonu Noordwyck u Bruklinu. “Također doprinosi problemu kovrčavosti ako se ne suprotstavi proizvodima za oblikovanje.”

Čitajte dalje da biste otkrili 25 najboljih šampona za kovrdžavu kosu, bez obzira da li više volite nešto hranljivo, pjenasto ili razjašnjavajuće. Ovi odabiri će učiniti da se vaša kosa osjeća sretnijom, zdravijom i hidratiziranom na sljedeći dan pranja.

2525Sve proizvode predstavljene na SELF-u nezavisno su odabrali naši urednici. Međutim, kada nešto kupite putem naših maloprodajnih linkova, možemo zaraditi partnersku proviziju.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.