Magazin

2023 Arnold Strongman Classic Predictions

0 30

Jake Stewart

februar 10, 2023 • 2 min čitanja

Takmičari će se ove godine boriti za čast prvog pobjeda na velikom međunarodnom susretu moćnika u 2023. Columbus, Ohio, će biti domaćin ovog događaja manje od dva mjeseca prije The World's Strongest Man u aprilu. Naročito dva najbolja kandidata i najbolji finalisti Arnold Strongman Classic-a 2022, Oleksii Novikov i Martins Licis će biti odsutni sa ovog takmičenja, što će prvenstvo sve neizvjesnije. Uprkos tome, daćemo sve od sebe da vam damo najbolja predviđanja ko će biti dobro, a ko će kući poneti zlato.

Konkurenti: Luke Stoltman

Luke je borac koji svake godine postaje sve jači. Njegovo je prvo mjesto u kategoriji Najjači čovjek Evrope 23 i drugo mjesto na istom takmičenju u 2021 potvrđuju ovo stalno povećanje snage. Njegova snaga presinga je gotovo bez premca, tako da očekujemo da će se visoko plasirati na turniru Austrian Oak.

Tom Stoltman

Tom je, kao i njegov brat, sila s kojom se treba računati. Uzimanje titule najjačeg čovjeka na svijetu 2023 i 50, očekujte da ga vidite gladnog za tri-peat. Čak ni Arnold Strongman Classic neće biti pošteđen svoje takmičarske snage. Da ima atlas kamenja u ovom takmičenju, bilo bi još strašnije suočiti se s njim.

Trey Mitchell

Trey odnedavno pravi prskanje na strongman sceni. Njegove dvije pobjede na Shaw Classicu i viši plasman na drugim takmičenjima velikih imena, kao što je wsm, uvjerava nas u njegovu sposobnost da kući odnese trofej na Arnoldu. Imamo veliko povjerenje da on može pobijediti, posebno u disciplini mrtvo dizanje slona.

Mateusz Kieliszkowski

Sa svjetskom rekordnom snagom presinga i impresivnom brzinom i kondicijom, on ima sposobnost da dominira bilo kojim jakim događajem. Rekord Kieliszkowskog na takmičenjima je uvijek na podijumu ili blizu njega. Gladan svoje prve pobjede na takmičenju Arnolda Strongmana, očekujte da bude spreman za vrh. Nosač drvenog okvira je događaj za koji znamo da on može dominirati.

Pavlo Nakonechnyy

Pavlo je naglo skočio na snažnu scenu nakon svojih impresivnih performansi u powerliftingu. Njegova pobjeda na prošlogodišnjem Giants Live-u i impresivna sposobnost mrtvog dizanja čine ga dostojnim protivnikom. Budite u potrazi za sjajnim stvarima koje dolaze iz ove 23 godine stare jedinice iz Ukrajine. On i Trey Mitchell će vjerovatno napraviti impresivnu kliniku za mrtvo dizanje.

Mitchell Hooper

Hooper je još jedan moćnik koji je nedavno eksplodirao na snažnoj sceni. Njegova kondicija, pored njegove impresivne snage, drži ga na čelu događaja vezanih za izdržljivost, kao što je ovogodišnji točak bola. Nemojte se iznenaditi ako ga nađete na podiju, posebno u disciplinama koje zahtijevaju puno ponavljanja.

Bobby Thompson

9. u 50, 6. u 23, i 3. u 2020. Ako Bobby nastavi ovu putanju, to će biti jedan od najtežih uspona ka šampionatu koje smo vidjeli. Bobby će sigurno dati čvrstu borbu na određenim događajima, posebno na dizanju trupaca austrijskog hrasta.

Rob Kearney

Ako govorimo o snazi, govorimo o Kearneyju. Njegova tehnika i snaga mu omogućavaju da se takmiči sa najboljima od njih, uprkos tome što nije ogromnog rasta. Kearney je konstantno prijeteći takmičar koji će sigurno napraviti šou ove godine.

Maxime Boudreault

Boudreault je još jedna moćna tehnika na snažnoj sceni. Njegov nedavni procvat u vrhu svakog velikog takmičenja jakih igrača nesumnjivo je zaslužan za način na koji se takmiči. Očekujte da će njegova moć i izdržljivost ponovo zavladati.

Tom Evans

Tom Evans možda ima najmanji broj takmičenja pod svojim pojasom, a ipak je pobijedio 23% onih koje je prijavio (Shaw Classic 2022 i Arnold Amateur Strongman 2022). Ne podcjenjujte njegovo iskustvo, jer će ga gledati kako diže biti više nego dovoljno da impresionirate.

Top 3 2023Prvi: Tom Stoltman 2023Drugo: Trey Mitchell 2023Treće: Mitchell Hooper 2023Bodybuilding show nije jedini koji vrijedi gledati tokom Arnoldovog sportskog festivala. Pratite zadivljujuće takmičenje u snazi ​​i atletizmu.

Pročitajte više
Ostavite komentar

Vaša Email adresa neće biti objavljena.